Padjakatted

Padjakatted

Tuesday, August 16, 2011

Kurgid

Kurke on palju, väga palju. Nendest on tehtud salatit, hapukurki, värsket haput, neid on niisama krõmpsutatud ja ka tuttavatele jagatud.

Kurke kasvab mul kasvuhoones 3 erinevat sorti, sealhulgas ka pikad  kurgid, mida on hea salatisse lõigata.


Avamaal kasvab samuti 3 erinevat sorti kurke, millest enamiku me ka sisse tegime.


Kasvuhoone tegin ma juba mõni nädal tagasi kurkidest tühjaks, et paprikatel oleks rohkem valgust. Kurgitaimedelt korjasin ära pisikesed kurgikesed ja panin need kartulisalatisse. Mõnusalt krõmpsuvad ja maitse on isegi natukene kurgine. Pildil suuruse võrdluseks väikese taksikoera käpp.



Meil on emaga saanud traditsiooniks igal aastal augustikuus teha hapukurke sisse. Tavaliselt teeme umbes 100 liitrit ja nii ka tegime sellel suvel. Kurke me teeme terveid kurke traditsioonilisel moel äädikamarinaadiga ja teeme ka kurgiviile maitseaineseguga. Kurkide tegemine on meil kujunenud parajaks liinitööks, kus tööjaotus on sujuvalt jaotunud. Minu põhitööks on kurkide ja muude vajalike koostisosade kogumine ja nende purki toppimine. Aitan ka purke ja kurke pesta ja kuumutada. Kurgid saavad maitsvad ja järgmiseks kurgiteoks on üldjuhul kõik purgid tühjaks söödud :). Mõned pildid kurgiteost.

Pestud kurgid


Purgipõhja pandud kraam: mustsõstra- ja kirsilehed, mädarõigas, küüslauk, pipar, vürts, loorberileht, ohtralt tilli, sinepiseemned ja vastavalt tujule ka midagi veel :)


Kraam purgis, veel läheb peale marinaad, siis vaja kuumutada, kaanetada ja lähevad mõneks ajaks teki alla sooja.




Ja valmis kurgid.


No comments:

Post a Comment