Astelpajumarjad on väga kasulikud, sest nad sisaldavad väga palju vitamiine ja annavad energiat. Pole mingit Red Bulli vajagi, selle asemel teha üks värske astelpajusmuuti. Astelpajumarjade mahl on olnud mu lemmikmahl sellest ajast kui ma esimest korda seda jõin.
Aias kasvavad astelpajud- kaks suurt (isane ja emane) ja 7 paariaastaast taime. Sellel aastal kannab suur emastaim esimest korda korralikku saaki. Marju korjasin ma umbes 10h ja sain kokku umbes 15 liitrit. Suureks abiks korjamisel oli mul selline redel.
Marju panin ma külma tervete marjadena, jagasin muidugi ka natukene laiali, osa sai purki pandud koos meega ja suurem osa sai tehtud toormahlaks.
Kui marjatud korjatud sain, siis panin nad vette ja puhastasin lehtedest ja muust sodist, siis panin uue puhta vee ja pesin marjad uuesti üle. Seejärel püreestasin saumiksriga ja ajasin läbi sõela selle plöga, läks üllatavalt kergesti (palju kergemini kui arooniamahl). Seejärel koorisin pealt vahu ja kallasin jääkuubikukottidesse ja panin sügavkülmikusse. Järelejäänud sodist proovin teha astelpajuõli. Minu mini mahlavabrik
Tahtsin jäädvustada seda võrratult ilusat puhast ja sügavat oranži värvitooni, milline on valmis toormahl, aga kahjus pildi peal ei tulnud see nii ilus kui reaalselt on.
Külmunud kuubikud. Hea võtta üks ja klaasi panna, siis lisada suhkrut ja vett ning tõeline energia- ja vitamiinipomm on valmis. Jääkuubikukotte oli erinvaid. Suuremad ja kandilisemad on praktilisemad.
No comments:
Post a Comment